·
pöidlasuurune jupp ingverit
·
2 porgandit
·
umbes 400 g värsket peakapsast
·
4 spl õli
·
100 ml vett
·
sojakastet
·
6,5 lehte filotainast (mul oli 450 g
pakk)
·
rullikeste määrmiseks
õli-sojakastme-purustatud küüslaugu segu (võib ka lihtsalt õliga)
·
serveerimiseks magusat tšillikastet
ja/või maapähklivõi-sojakastme-vee segu, soovikorral ka riis
·
pool pakki kanafileed
Kõigepealt pane ahi 250 kraadi juurde kuumenema. Haki kana
väikestekst tükkideks ning prae neid seni, kuni värv on ühtlaselt heledaks
läinud ning pane need hetkeks kuhugi kaussi. Seejärel riivi kooritud
ingverijupp (peenikese riiviga) ja jäta kõrvale. Nüüd riivi pestud porgandid
(mina riivin alati koos koorega) ja jäta samuti ootama. Seejärel vala pannile 4
spl õli, aja kuumaks ning lisa sinna riivitud ingver. Kuumuta umbes 10 sekundit
ning lisa riivitud porgandid. Sega ja jäta praadima. Samal ajal haki kapsas
peenikesteks ribadeks ja lisa pannil praadivale segule. Sega kõik läbi ja jäta
praadima. Lisa kana pannil praadivale segule. Sega kõik läbi, lisa 100 ml vett
ning jäta kaane alla samal kuumusel umbes 10-15 minutiks edasi hauduma. Lõpus
maitsesta sojakastmega (panin umbes 3-4 spl).
Võta külmikust välja filotainas. Aseta lõikelaud lauale ning
võta üks filotainaleht ja lõika see lõikelaual neljaks. Saad 4 ristkülikut.
Aseta üks kuhjaga supilusikatäis täidist ristküliku vasakusse alumisse nurka.
Keera nurgake täidise peale ning rulli poolepeale. Seejärel keera vasakult ja
paremalt nurgad peale ning rulli lõpuni (midagi sellist, ainult, et mina panin täidise kohe
alla nurka, mitte keskele).
Jätka, kuni täidis on otsas. Aseta rullitud kevadrullid
küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning küpseta 5 minutit 250 kraadi juures.
Seejärel küpseta 10 minutit 225 kraadi juures, kuni pealt kuldpruunid ja krõbedad.
No comments:
Post a Comment