Tainas:
100g tumedat šokolaadi
2 munavalget
140g terveid või jahvatatud mandleid
1,5 dl suhkrut
Kreem:
100g tumedat šokolaadi
1dl vahukoort
Sulata tükeldatud šokolaad kuumaveevannis. Vahusta munavalged kohevaks vahuks. Sega omavahel jahvatatud mandlid ja suhkur. Kui kasutad terveid mandleid, siis peenesta kas käsitsi või köögikombainis. Sega juurde mandli-suhkrusegu. Lõpuks lisa sulatatud šokolaad. Tõsta kuhjaga supilusikaga küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile u16 tainakuhilat. Määri veidi laiali, et moodustuksid kettad. Küpseta 150kraadi juures 40 minutit. Jahuta täielikult. Kreemi jaoks sulata kastrulis tükeldatud šokolaad ja vahustamata koor. Sega nõrgal kuumusel, kuni segu on ühtlaselt sulanud. Tõsta tulelt ja jahuta täielikult. Klopi vahule. Jaga kreem u8 küpsise peale laiali ja kata teise küpsisega. Lase seista veel tund ja serveeri.
No comments:
Post a Comment